• Kategorie
  • PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 10x600x400 PIEKARNICZO-CUKIERNICZY MILLENNIAL TOUCH SCREEN BAKERY GAZOWY EKRAN DOTYKOWY TECNOEKA

Symbol: MKF1064GTS

Piec konwekcyjno-parowy 10x600x400 mm piekarniczo-cukierniczy Millennial Touch Screen Bakery nr kat. MKF1064GTS, gazowy z automatycznym systemem myjącym sterowany elektronicznie, napięcie: 230V, moc: 700W, moc gazowa 18000W, 850x1035x1230 mm Tecnoeka. Millenial Touch Screen Smart Bakery to najnowocześniejsze z całej serii Millennial piece dla piekarni i cukierni, posiadają elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umozliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C, posiada system Airflowlogic™, Humilogic™ i Drylogic™. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania, menu sterowania zapisywane w 42 językach, m.in. po polsku i po angielsku.

Pasuje do:
Produkt na zamówienie
Zapytaj o termin dostawy tel. 698 528 222
54979.77 -16% 45990.58
54979.77 -16% 45990.58
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
40061.48 49275.62
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier GLS 0
Dostępność 0 szt.
Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.

Gazowy piec konwekcyjno-parowy 10x600x400 mm piekarniczo-cukierniczy Millennial Touch Screen Bakery nr kat. MKF1064GTS, z automatycznym systemem myjącym sterowany elektronicznie, napięcie: 230V, moc: 700W, moc gazowa 18000W, 850x1035x1230 mm Tecnoeka

Praktyczne funkcje pieca Millenial Touch Screen Gastro

  • Millennial Touch Screnn Bakery to najnowocześniejsze z całej serii Millennial piece dla piekarnictwa i cukiernictwa, wyposażone w elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor), który umozliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania.
  • Piece Touch Screen Bakery dla cukiernictwa i piekarnictwa mają większą komorę pieczenia wyposażoną w prowadnice na blachy 600×400 mm.
  • W obu grupach: Gastro i Bakery występują piece w 4 wielkościach.
  • Tak szeroka oferta pozwala wybrać idealny piec, z którego pomocą można przygotować od 72 aż do 480 posiłków dziennie. Piece każdej grupy są dostępne w wersji elektrycznej i gazowej.
  • Menu sterowania zapisywane jest w 42 jezykach, m.in. w polskim.
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • Multilevel cooking: umożliwia jednoczesne przygotowanie różnych potraw, wymagających takich samych warunków: temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej — proces można rozpocząć w tym samym momencie (piec sam sygnalizuje, kiedy należy wyjąć z komory gotową potrawę)
  • Cooldown: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze.
  • HACCP: umożliwia pobranie parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
  • Opóźniony start pieca: aż o 24 godzin — funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub potrawy przed przyjściem personelu do pracy
  • Automatyczny system myjący: Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, normalny, instensywny, płukanie Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody.
  • Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy.
  • Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania.
  • Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu.
  • Holding Cabinet: Piec może pełnić role szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków. 
  • Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci.
  • 5 prędkości wentylatorów: regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB.
  • Mozliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi - blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnetrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca.Obudowa w całości ze stali nierdzewnej.
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca.
  • Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji

Cechy pieca gazowego Millennial:

  • Przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)
  • Dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan 
  • Podłączenie do gazu: 1/2”.

Dane techniczne pieca konwekcyjno-parowego Millenial Touch Screen Bakery:

  • Marka: Tecnoeka
  • Seria: Millennial Touch Screen Bakery
  • Materiał wnętrza: Stal nierdzewna 18/10
  • Materiały  Podwójne szkło szyby, Stal nierdzewna 18/0
  • Komory pieca: 1
  • Panel sterowania: Cyfrowy
  • Zakres temperatur °C: 30-270
  • Obsługiwany standard: WiFi, USB
  • Stopień ochrony IP: IPX3
  • Element grzewczy: Palnik gazowy
  • Rodzaj gazu: Gaz naturalny
  • Napięcie V: 230
  • Moc wejściowa W: 700
  • Moc gazowa W: 18000
  • Długość mm: 850
  • Szerokość mm: 1035
  • Wysokość mm: 1230
  • Dopasowane rozmiary tac: 600x400
  • Maksymalna pojemność tac: 10
  • Odległość pomiędzy tacami mm: 80
  • Ilość wentylatorów z autorewersem: 3
  • Akcesoria w zestawie: System myjący
  • Zabezpieczenie: zabezpieczenie przed przegrzaniem, wodoodporność
  • Wymagana instalacja przez elektryka: Tak
  • Sonda: Tak
  • Programowalny: Tak
  • Waga kg: 158

Piece Millenial i ich opatentowane rozwiązania:

  • Airflowlogic™ - to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
  • Humilogic™ - nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
  • Drylogic™ - system suszenia komory pieca Drylogic™. Dzięki stałej kontroli zaprogramowanych parametrów piece MIillennial mają pełną kontrolę nad zarządzaniem poziomu wilgotności z komorze gotowania.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia