• Kategorie
  • Szukaj
  • Porcelana bankietowa, porcelana gastronomiczna.

Porcelana bankietowa to rodzaj porcelany o wysokiej odporności na obtłuczenia i wyszczerbienia, który jest przeznaczony do użycia podczas wystawnych i wytwornych bankietów, przyjęć i uroczystości. Jest to elegancki i wyrafinowany sposób prezentacji potraw i napojów podczas ważnych okazji. Jedną z głównych cech porcelany bankietowej jest jej wysoka jakość wykonania. Wykonana jest z najwyższej jakości materiałów, które zapewniają trwałość i odporność na uszkodzenia. Porcelana ta charakteryzuje się również pięknym białym lub kremowym kolorem oraz gładką powierzchnią, która nadaje jej elegancję. Może być dekorowana delikatnymi żłobieniami lub drążeniami w strukturze porcelany.

64.70 -28%
46.58
64.70 -28%
46.58
228.78 -28%
164.72
228.78 -28%
164.72

Dobra porcelana bankietowa, co to oznacza?

Dobra zastawa stołowa to kompletna zastawa. Oprócz talerzy płytkich, talerzyków deserowych, filiżanek, kubków, bulionówek i misek, ważnym elementem są także dodatkowe akcesoria takie jak cukiernica, serwetnik, naczynie na jajka, naczynie do wykałaczek, naczynie do zapiekania do zaserwowania gorących potraw, czy solniczka z pieprzniczką. Te elementy dopełniają całą aranżację stołu podczas bankietu i tworzą harmonijny wygląd. Nie trzeba się zastanawiać, w czym podać mniej popularne potrawy jak galarety, tatar czy dipy.

Drugi aspekt to trwałość i wytrzymałość. Jest to porcelana często zmywana, często transportowana i narażona na uszkodzenia mechaniczne. Nierzadko dwukrotne wypalanie porcelany podczas produkcji znacznie zwiększa jej wytrzymałość mechaniczną. Warto tu wspomnieć, że porcelana może być zmywana w zmywarkach gastronomicznych i podgrzewana w kuchenkach mikrofalowych, długo utrzymuje ciepło, jest więc idealnym rozwiązanie do obsługi imprez na dużą ilość osób.

Zastawa stołowa nie tylko prezentuje potrawy w estetyczny sposób, ale również wpływa na samą atmosferę przyjęcia. Jej obecność dodaje prestiżu i elegancji całej imprezie. Goście czują się docenieni przez organizatora, gdy serwowane są potrawy na tak pięknej porcelanie.

Czego nie może zabraknąć w zastawie porcelany na duże imprezy?

Jeśli planujemy ważne wydarzenie i zależy nam na stworzeniu niezapomnianej atmosfery, musimy zadbać o to, aby niczego nagle nie zabrakło. Ale jak skompletować taki zestaw, który spełni wszystkie oczekiwania restauratorów i gości?

Absolutny must-have to zestaw obiadowy, czyli talerze głębokie, talerze płytkie, bulionówki i filiżanki czy dzbanek do herbaty lub soku, czy kompotu, serwetnik, solniczkę i pieprzniczkę, miski do sałatek i półmiski do surówek.
Zestaw deserowy powinien objąć kubki, filiżanki, dzbanki do kawy i herbaty, talerze płytkie, talerzyki deserowe, talerze bez rantu do zaserwowania deserów, półmiski do ciast i sztućce deserowe.

Porcelana Fine Dine to dwie kolekcje bankietowe - białe Gourmet i Bianco, oraz kremowe Crema oraz Perla.
Porlandzaproponował kolekcje Dove, Storm, Line i Perspective.

Steelite natomiast ma w swoim arsenale o wiele więcej kolekcji: Willow, Spyro, Taste, Snipe Deco, Classic White, Simplicity oraz Bead.
Churchill jest ostatnim producentem z naszej oferty i tu propozycją jest kolekcja Storm.