• Kategorie
  • Szukaj
  • Crust kolory Ziemi porcelana czarna Fine Dine

Unikalny design tej porcelany nawiązuje kolorem i matową powierzchnią do zastygłej, spękanej lawy. Natomiast wzór wytłoczeń, opracowany specjalnie dla tej linii, swoim rysunkiem i fakturą jednym może przypominać deseń oryginalnej krokodylej skóry, innym - zwęglony pień drzewaz idealnie zachowanym kształtem i układem słojów. 

Porcelana czarna Fine Dine Crust z kolekcji Kolory Ziemi

Nowoczesna, nieszablonowa, wytrzymała, uniwersalna! Zachwycająca czarna linia Crust to propozycja dla profesjonalistów, którzy chcą nadać serwowanym potrawom najwyższą klasę prezentacji i absolutną wyjątkowość.

W tej stylistyce stworzono dwie serie, czarną i białą: Crust i Nordic, które oferują absolutnie niespotykany sposób prezentowania potraw.
Porcelana Crust została wykonana z porcelany typu Magnesia, wypalona w temperaturze 1280°C. Linia ta jest odporna na temperaturę do 180°C.

Talerze, półmiski, miska Crust, czyli z czym to się je.

Wszystkie naczynia porcelanowe wchodzące w skład z linii Crust będą dla kucharzy nieocenionym źródłem inspiracji i polem do ciekawych wizualnych eksperymentów.

W uzupełnieniu tego serwisu marki Fine Dine z linii Crust znajdziemy naczynie może niepozorne, lecz o bardzo wszechstronnym charakterze. Jest nim dość płytka miska, która może pełnić rolę dobrego zamiennika talerza czy półmiska. Ręczymy, że w wielu przypadkach to właśnie ona będzie na stole grała pierwsze skrzypce. W naszej tradycji kulinarnej znajdzie swoje miejsce przede wszystkim w kuchni góralskiej i staropolskiej. Świetnie będą wyglądały zaserwowane w ten sposób wszelkiego rodzaju zapiekane kasze, ziemniaki, bigos, pierogi, łazanki lub inne dania jednogarnkowe. Natomiast w kuchni śląskiej miska idealnie odnajdzie się jako naczynie dla tradycyjnej rolady z kluskami śląskimi, skąpanymi w przepysznym gęstym i aromatycznym sosie.

image

Długi półmisek prostokątny Crust to wyjątkowe naczynie serwingowe

Długi półmisek prostokątny o wymiarach 46,8 x 10 cm umożliwi jednoczesne serwowanie większych zestawów przystawek, nawet w kilku wariantach. Może on stanowić centralną część kompozycji całego serwisu, będąc dostępnym dla większości gości siedzących przy jednym stole. Półmisek prostokątny w takim rozmiarze jest rzadką ofertą w sklepach.

Całość linii Crust zamykają: mała miseczka do serwowania dipów, sosów gorących i drobnych dodatków do dań głównych, oraz miseczka Ramekin – przeznaczona do zapiekania porcjowanych deserów, przystawek i różnych innych warzywno- owocowych dodatków. Używając jej należy pamiętać o wskazanej przez producenta odporności naczyń Ramekin na wysoką temperaturę, wynoszącą do 180°C.

Talerz serwingowy Crust z rączką w kolorze czarnym.

Kolejnym godnym wyróżnienia i nieco zaskakującym elementem linii Crust jest talerz serwingowy z rączką. Podane na nim grillowane mięsa, ryby czy szaszłyki sprawiają wrażenie, jakby położone zostały na gorącym kamieniu. W takiej oprawie szczególnie efektownie prezentować się będą na stole ciężkie wołowe steki i burgery. Równie dobrze jednak będą się czuły żeberka oraz pieczona baranina i jagnięcina.

Talerz do pasty Crust wyborem wielu restauratorów

Talerze do pasty z ostatnim czasie stają się bardzo popularnym produktem wybieranym przez gastronomików i klientów prywatnych. Talerz w kolorze czarnym jest pewnym wyjątkiem w gamie produktów z serii talerzy do podawania makaronów. Dodatkowo talerz do pasty Crust ma taką strukturę, która doda mu niepowtarzalności i przeniesie konsumenta nad Morze Śródziemne. 

Miska na zupę z pokrywką Crust to ciekawe rozwiązanie

Zaproponowana przez producenta tej linii miska na zupę z pokrywką zapobiegającą ostygnięciu potrawy, znajdzie swoje zastosowanie przy serwowaniu różnego rodzaju gęściejszych zup, gulaszy, a także gotowanych muli czy innych półpłynnych potraw z owocami morza. Oczywiście można ją również wykorzystać jako atrakcyjny, niepospolity sposób serwowania sałat i większych przystawek. Doskonale sprawdzi się też wszędzie tam, gdzie konsumpcja dania bywa rozciągnięta w czasie.

Crust linią stworzoną dla kuchni japońskiej do sushi

Poza starannością i precyzją wykonania, wspomnianym wcześniej unikalnym designem i doskonałą jakością produktu, linia Crust cechuje się wyjątkową uniwersalnością. Na tych naczyniach możemy z powodzeniem podawać dania wywodzące się zarówno z kuchni kontynentalnej, jak i orientalnej.
W naszej opinii, zestaw produktów porcelany Crust świetnie spełni swą rolę przy serwowaniu potraw charakterystycznych dla kuchni japońskiej.
Wspomniane wyżej, efektowne formy prostokątne naczyń z założenia przeznaczone są do serwowania dań głównych. Ale np. na talerzu prostokątnym idealnie prezentować się będzie nie tylkosushi, lecz także apetyczny „szpaler” serów, wędlin, surowych czy pieczonych warzyw.

image