sklep@atom-market.pl tel. 698 528 222
Darmowa dostawa już od 600 zł!

Prasy do ciasta – szybko i równo uformowana pizza

Liczba produktów: 15

Prasy do ciasta pozwalają szybko uformować cienki, równy placek – idealny pod pizzę. Redukują czas pracy i ułatwiają zachowanie spójnej grubości ciasta.

Kategorie
Filtruj
Prasa do ciasta do pizzy | 33 cm | 400 placków/h | 3,6 kW | DEVIL 33
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do ciasta do pizzy | 45 cm | 400 placków/h | 5,6 kW | DEVIL 45
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do ciasta do pizzy Pizza Press D35 | podkład na pizzę śr. 350 mm
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do ciasta do pizzy Pizza Press D45 | podkład na pizzę śr. 450 mm
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do ciasta do pizzy PR33 | podkład na pizzę z rantem
-20%
Zapytaj o dostępność
 
20536.08 25670.10 20536.08
20536.08 25670.10
Prasa do ciasta do pizzy PR45 | podkład na pizzę z rantem
-20%
Zapytaj o dostępność
 
28329.36 35411.70 28329.36
28329.36 35411.70
PRASA DO CIASTA NA PIZZĘ ELEKTRYCZNA ø45 400V/6100W, 655x750x855 mm PRISMAFOOD 1P010015
PRASA DO CIASTA NA PIZZĘ ELEKTRYCZNA ø45 400V/6100W, 655x750x855 mm PRISMAFOOD 1P010015
-10%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do formowania ciasta na pizzę PR33L | podkład na pizzę bez rantu
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do formowania ciasta na pizzę PR45L | podkład na pizzę bez rantu
-20%
Zapytaj o dostępność
 
Prasa do pizzy 50
Prasa do pizzy 50
-17%
Zapytaj o dostępność
 
24252.53 29397.00 24252.53
24252.53 29397.00

Prasa do pizzy to urządzenie gastronomiczne, które ułatwia proces formowania ciasta na pizzę, zapewniając równomierną grubość i kształt każdej pizzy. Zwykle działa na zasadzie wywierania ciśnienia na ciasto, co pozwala uzyskać idealnie płaskie i równomierne krążki, gotowe do dalszego przygotowania. Prasy te mogą być ręczne, półautomatyczne lub w pełni automatyczne, co pozwala na dostosowanie urządzenia do różnych potrzeb i natężenia pracy w lokalach gastronomicznych.

Prasy do pizzy są szczególnie przydatne w pizzeriach oraz restauracjach, gdzie istotna jest wydajność i powtarzalność w przygotowywaniu pizzy. Pomagają one zaoszczędzić czas i siłę, które w tradycyjnym wyrabianiu ciasta są kluczowe, a także eliminują potrzebę ręcznego rozciągania ciasta, co zwiększa precyzję i jakość produktu końcowego.

Dzięki różnym opcjom regulacji grubości, prasy do pizzy pozwalają na dostosowanie ciasta do indywidualnych preferencji – od cienkich, chrupiących placków po grubsze, bardziej puszyste warianty.