sklep@atom-market.pl  tel. 698 528 222
Darmowa dostawa już od 600 zł !!!  Zakupy na raty od 300 zł!

Zapytaj o dostępność
Więcej informacji: tel. 698 528 222

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY ELEKTRYCZNY 10xGN 1/1 RATIONAL iCombi Classic 10-1/1 E

Symbol: CD2ERRA.0000875

Wymiary pieca: 850x842x1014 mm

DOSTĘPNOŚĆ: 0 szt.
45305.82 64722.60 -30%
45305.82 64722.60 -30%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
64722.6 64722.6
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Informacja o produkcie: 698 528 222 Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.
Wysyłka w ciągu:: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • RABEN POBRANIE 0
  • DHL 0
  • DHL Pobranie 0
  • SUUS Pobranie 0
  • Kurier GLS 0
  • Kurier DPD 0
  • GEIS 0
  • RABEN 0
  • SUUS 0

Piec konwekcyjno-parowy Rational iCombi Classic 10 GN 1/1 to wszechstronne urządzenie przeznaczone do profesjonalnej kuchni, wyposażone w intuicyjny panel ręczny. Urządzenie umożliwia przygotowywanie potraw w trzech trybach: parowym, gorącym powietrzem oraz ich kombinacji, co pozwala na uzyskanie doskonałej jakości dań, efektywne wykorzystanie zasobów oraz oszczędność czasu i energii.

Zgodny z normą DIN 18866, piec ten spełnia wymagania większości technik kulinarnych stosowanych w gastronomii przemysłowej. Tryby pary i gorącego powietrza mogą być używane zarówno oddzielnie, jak i w połączeniu, zapewniając pełną elastyczność w przygotowywaniu posiłków.

Piec konwekcyjno-parowy spełniający normę DIN 18866 doskonale sprawdza się w większości technik kulinarnych stosowanych w kuchniach przemysłowych. Umożliwia wybór między trybem gotowania na parze a gorącym powietrzem, oferując także możliwość ich łączenia lub stosowania w sekwencji. To rozwiązanie zapewnia maksymalną wszechstronność i precyzję w przygotowywaniu potraw.

Pojemność:

  • 10 podłużnych szczelin na akcesoria 1/1 GN
  • Wyjmowane standardowe stelaże zawieszane o głębokości wsuwania wynoszącej 68 mm
  • Duży wybór akcesoriów do różnych procesów gotowania, takich jak grillowanie, duszenie lub pieczenie
  • Do użytku z akcesoriami 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN

Tryb pieca konwekcyjno-parowego:

  • Gotowanie na parze 30°C-130°C
  • Gorące powietrze 30°C-300°C
  • Połączenie pary i gorącego powietrza 30°C-300°C

ClimaPlus:

  • Zarządzanie klimatem — pomiar i kontrola wilgotności
  • Regulacja wilgotności w krokach co 10%

Funkcje gotowania:

  • ClimaPlus: Funkcja aktywnego zarządzania klimatem w komorze do gotowania, która stale mierzy i reguluje wilgotność oraz zapewnia skuteczne osuszanie, zachowując przy tym wysoką wydajność i jakość gotowanych potraw oraz niskie zużycie energii. Wilgotność można ustawiać w krokach co 10% i kontrolować jej wartość na wyświetlaczu cyfrowym w celu precyzyjnego gotowania ręcznego.
  • Dynamiczna cyrkulacja powietrza w komorze do gotowania zapewniana jest przez 2 wysokowydajne wirniki obracające się w obie strony. Wirniki mają pięć prędkości, które można programować ręcznie. Optymalny pobór energii pozwala zapewnić wysoki poziom jednorodności wyników i krótki czas gotowania.
  • Wydajny generator pary gwarantuje optymalną wydajność nawet przy niskich temperaturach poniżej 100°C
  • Zintegrowany, bezobsługowy system odprowadzania tłuszczu bez dodatkowego filtra tłuszczu
  • Funkcja Cool-Down do szybkiego chłodzenia komory do gotowania za pomocą wentylatora
  • Pomiar temperatury rdzenia za pomocą czujnika temperatury rdzenia i opcjonalnego przyrządu do pozycjonowania (akcesorium)
  • Tryb gotowania Delta-T do przyrządzania delikatnych potraw przy minimalnych stratach
  • Cyfrowy wyświetlacz temperatury z możliwością regulacji w °C lub °F, wyświetlanie wartości docelowych i rzeczywistych
  • Cyfrowy wyświetlacz wilgotności w komorze do gotowania i czasu, wyświetlanie wartości docelowych i rzeczywistych
  • Indywidualne programowanie nawet 100 jedno- i wielopoziomowych programów do gotowania zawierających maks. 12 kroków
  • Indywidualna regulacja parametrów gotowania podczas pracy, takich jak czas, temperatura i wilgotność
  • Łatwe przenoszenie programów do gotowania na inne systemy do gotowania za pomocą nośnika pamięci USB
  • Zintegrowany spryskiwacz ręczny z automatycznym powrotem i funkcją przełączania między strumieniem prysznicowym i punktowym
  • Energooszczędne oświetlenie LED o długiej żywotności w komorze do gotowania zapewnia widoczność o wysoce neutralnej kolorystyce, aby umożliwiać szybkie rozpoznanie stanu gotowanej żywności
  • Bezpłatne infolinie, gdzie można zwrócić się z pytaniami dotyczącymi technologii i wsparcia w poszczególnych zastosowaniach (ChefLine)

Bezpieczeństwo pracy i eksploatacji:

  • Elektroniczny ogranicznik bezpieczeństwa dla temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza
  • Zintegrowany hamulec tarczy wentylatora
  • Zastosowanie tabletek do czyszczenia i pielęgnacyjnych Active Green (preparat czyszczący w postaci stałej) zapewnia optymalne bezpieczeństwo pracy
  • Pamięć danych HACCP i ich transmisja poprzez port USB
  • Testowane zgodnie z krajowymi i międzynarodowymi normami odnoszącymi się do działania bezobsługowego
  • Maksymalna wysokość półki nie większa niż 1,6 m przy zastosowaniu stelaża RATIONAL
  • Ergonomiczna klamka z funkcją otwierania z lewej/prawej oraz z funkcją zatrzaskiwania

Podłączanie do sieci:

  • Zintegrowane złącze USB chronione IP do lokalnej wymiany danych
  • Opcjonalny, zintegrowany, chroniony IP interfejs Ethernet
  • Opcjonalny, zintegrowany interfejs WLAN (wraz z interfejsem Ethernet)

Czyszczenie i pielęgnacja:

  • Automatyczny system czyszczenia i pielęgnacji komory i generatora pary niezależny od ciśnienia sieciowego
  • CareSystem: Automatyczne czyszczenie i usuwanie kamienia z generatora pary
  • 4 programy myjące o różnej mocy do czyszczenia bez nadzoru, również przez noc
  • Prosta i intuicyjna obsługa programów myjących: Wyświetlanie wybranego programu czyszczenia, zalecanej liczby tabletek oraz pozostałego czasu mycia
  • Bezpieczne zakończenie czyszczenia po awarii zasilania dzięki komorze do gotowania wolnej od detergentów
  • Stosowanie wolnych od fosforanu i fosforu aktywnych tabletek do czyszczenia i pielęgnacji Active-Green
  • Higieniczny montaż na poziomie podłogi bez nóżek dla łatwego i bezpiecznego czyszczenia
  • Drzwiczki urządzenia z wentylowaną przestrzenią między podwójną szybą i z odchylaną szybką wewnętrzną dla łatwego czyszczenia
  • Stal szlachetna DIN 1.4301 wewnątrz i na zewnątrz, bezszwowa higieniczna komora do gotowania z zaokrąglonymi narożnikami i optymalnym przepływem powietrza
  • Łatwe i bezpieczne czyszczenie zewnętrzne dzięki powierzchniom szklanym i ze stali szlachetnej oraz ochrona przed strumieniami wody ze wszystkich kierunków dzięki klasie ochrony IPX5

Obsługa:

  • 4-3-calowy kolorowy wyświetlacz TFT i programowalne przyciski umożliwiają prostą i intuicyjną obsługę. Tryby pracy i funkcje są wizualnie podświetlone
  • Prostą obsługę i dokładne ustawienia umożliwia środkowe pokrętło regulacji z funkcją push
  • Sygnał akustyczny i wizualny w razie konieczności podjęcia działania
  • Okapy wyciągowe/kondensacyjne (akcesoria) z dostosowaną do sytuacji mocą ssącą oraz funkcją transmisji komunikatów serwisowych.

Instalacja, konserwacja i środowisko:

  • Zalecany jest profesjonalny montaż przez techników certyfikowanych przez RATIONAL
  • Stałe przyłącze odpływowe zatwierdzone przez SVGW
  • Dostosowanie do miejsca instalacji (wysokość nad poziomem morza) przez automatyczną kalibrację
  • Praca bez układu zmiękczania wody i bez konieczności dodatkowego ręcznego usuwania kamienia
  • Montaż na równi z podłogą i ścianą poprzez podłączenie w obszarze cokołu*
  • Drzwiczki komory do gotowania z podwójną szybą i specjalną powłoką odbijającą ciepło, minimalizującą straty energii
  • Service Diagnose System z automatycznym wyświetlaniem powiadomień serwisowych
  • Zalecana jest regularna konserwacja. Konserwacja zgodnie z zaleceniami producenta dostępna u partnerów serwisowych RATIONAL
  • 2-letnia gwarancja RATIONAL** na nowe urządzenia (obejmująca części, robociznę i dojazd)
  • * Szczegółowe informacje można znaleźć w instrukcji instalacji lub planowania
  • ** Obowiązują warunki określone w deklaracji gwarancji producenta na stronie www.rational-online.com

Porcje na dzień: 80-150

Wymiary (wys. x szer. x gł.):

  • System do gotowania (korpus): 850 x 1014 x 775 mm
  • System do gotowania (łącznie): 850 x 1064 x 842 mm
  • System do gotowania wraz z opakowaniem: 935 x 1250 x 955 mm
  • Maksymalna wysokość robocza najwyższego poziomu ≤ 1,60 m (W razie stosowania odpowiedniej podstawy RATIONAL)

Masa:

  • Maksymalna wielkość załadunku na poziom: 4,5 kg
  • Maksymalna całkowita wielkość załadunku: 45 kg
  • Masa urządzenia elektrycznego bez opakowania: 121 kg
  • Masa urządzenia elektrycznego z opakowaniem: 141 kg

Warunki przyłączeniowe wersji elektrycznej:

Napięcie 3 NAC 400 V:

  • Wartości przyłączeniowe wersji elektrycznej: 18,9 kW
  • Moc dla trybu „Para”: 18 kW
  • Moc dla trybu „Gorące powietrze”: 18 kW
  • Zabezpieczenie: 32 A
  • Typ RCD: F

Warunki przyłączeniowe wody:

  • Dopływ wody (wąż ciśnieniowy); każdy: 3/4"
  • Ciśnienie wody (ciśnienie przepływu); każdy: 1,0–6,0 barów
  • Każdy odpływ wody: DN 50
  • Maksymalna prędkość przepływu na system do gotowania: 12 l/min.

Warunki przyłączeniowe powietrza wywiewanego oraz obciążenie termiczne:

  • Obciążenie cieplne utajone: 1272 W
  • Odczuwalna emisja cieplna: 958 W
  • Wartość dźwięku (urządzenia elektryczne): 55 dBA

Dane warunków przyłączeniowych:

Złącze przekazu danych LAN: RJ45:

  • Złącze przekazu danych WiFi: IEEE 802.11 a/g/n

Minimalne odstępy przy instalacji:

  • Z lewej: 50 mm
  • Z tyłu: 0 mm
  • Z prawej: 50 mm

Wyczerpujące informacje techniczne na temat planowania kuchni i instalacji urządzeń można znaleźć w instrukcji planowania oraz w instrukcjach instalacji na naszym portalu dla klientów biznesowych.

Warunki instalacji:

  • W razie działania źródeł ciepła z lewej strony urządzenia minimalny odstęp z lewej musi wynosić 350 mm.
  • Należy przestrzegać krajowych i lokalnych norm i przepisów dotyczących instalacji i eksploatacji profesjonalnych urządzeń kuchennych. Należy również przestrzegać lokalnych norm i przepisów dotyczących instalacji klimatyzacyjnych i wentylacyjnych.

Opcjonalne wyposażenie:

  • Drzwiczki komory do gotowania z zawiasami po lewej stronie
  • MarineLine — wersja do stosowania na statku
  • SecurityLine — wersja do stosowania w więzieniach oraz wersja zabezpieczona
  • MobilityLine — wersja mobilna (można zamówić jako osobne akcesorium)
  • HeavyDutyLine — wersja wyjątkowo wytrzymała
  • Zintegrowany odpływ tłuszczu
  • Pakiet ruchomego stelaża
  • Zabezpieczone zamknięcie drzwi
  • Styk bezpotecjałowy do podłączenia zewnętrznego modułu sygnalizacyjnego
  • Ochrona panelu obsługi
  • Zamykany panel obsługi
  • Możliwość podłączenia do instalacji optymalizującej zużycie energii
  • Zintegrowany, chroniony IP interfejs Ethernet
  • Zintegrowany interfejs WLAN (wraz z interfejsem Ethernet)

DANE TECHNICZNE:

  • długość: 850 mm
  • szerokość: 842 mm
  • wysokość: 1014 mm
  • moc całkowita: 18.9 kW
  • napięcie: 400 v
  • temperatura minimalna: 30 °c
  • temperatura maksymalna: 300 °c
  • waga: 121 kg
  • wsad: 45 kg
  • ilość drzwi: 1 szt.
  • ilość pojemników gn: 10 szt.
  • rozmiar gn:
    • gn 1/3
    • gn 1/2
    • gn 1/1
    • gn 2/3
    • gn 2/8
  • materiał:
    • szkło
    • stal szlachetna
  • zasilanie: elektryczne
  • tryb pracy: konwekcyjno-parowy
  • rodzaj drzwi:
    • uchylne
    • przeszklone
  • kolor:
    • inox
    • czarny
  • cena za: sztukę
  • drzwi przeszklone: tak
  • wyświetlacz:
    • kolorowy
    • 4-3 calowy
    • tft
  • programator: tak
  • automatyczne mycie: tak
  • sonda temperaturowa: tak
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
e-mail: ZAPYTAJ O PRODUKT LUB CZAS DOSTAWY
Podpis:
E-mail:
e-mail: ZAPYTAJ O PRODUKT LUB CZAS DOSTAWY: