Piec konwekcyjno-parowy Black Mask Gastro 20xGN 1/1 nr kat. MKF2011BM, elektryczny z panelem dotykowym i z bezpośrednim natryskiem, zasilanie: 400V, moc: 31000W, wymiary: 930x1035x1900mm 20 x GN 1/1, Tecnoeka. Piec mieści 20 tac o wymiarach GN1/1: 530 x 325 mm. Piec Millennial Black Mask Gastro to nowoczesne i wydajne urządzenie do profesjonalnej kuchni. Wyróżnia się czarnym, 7‑calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi urządzenia. Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C, możliwość zapisania 100 programów. Zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki wentylatorom i doskonałe nawilżanie dzięki funkcji pary. Dzięki opatentowanym systemom Tecnoeka, najwyższa jakość pieczenia gwarantowana.
DOSTĘPNOŚĆ:
7
szt.
Cena:40736.71Cena przed promocją:56578.77
-28%
Cena:40736.71Cena przed promocją:56578.77
-28%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
56578.7756578.77
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Pasuje do:
szt.
Informacja o produkcie: 698 528 222
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu:: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
Kurier GLS0
Więcej o produkcie
Ilość wentylatorów z autorewersem:
4
moc/napięcie:
31 kW/400 V
Odległość między prowadnicami:
66 mm
wymiary zewnętrzne:
930x971x(H)1900 mm
Kod kreskowy:
EAN:
8059174314156
Piec konwekcyjno-parowy Black Mask, nr kat. MKF2011BM, 400V/31000W, wymiary: 930x1035x1900mm, 20 x GN 1/1, Tecnoeka.
Cechy pieca Millennial Black Mask Gastro:
Nowoczesny piec konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO.
Czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania.
Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
Bezpieczne drzwi: blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu.
Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
Drzwi z zawiasem po prawej,
Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304.
Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
Najważniejsze funkcje pieca Millenial Black Mask Gastro:
1-punktowa sonda: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Automatyczny system myjący: Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
Cool Down: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
HACCP: Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania.
Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu. Piec może pełnić role szafy bankietowej.
Holding Cabinet: utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T: Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
Zabezpieczenie: Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Minutnik: 12
Obsługiwany standard: USB
Element grzewczy: Grzałka
Dopasowane rozmiary: GN 1/1
Wysokość mm: 1900
Długość mm: 930
Szerokość mm: 1035
Panel sterowania: Cyfrowy
Maksymalna pojemność l: 20
Odległość pomiędzy tacami: 66
Waga kg: 277
Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™ to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody.