Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
sklep@atom-market.pl tel. 698 528 222
Darmowa dostawa już od 600 zł !!! Zakupy na raty od 300 zł!
- CHŁODNICTWO
- KAMIONKA
- MEBLE
- OBRÓBKA MECHANICZNA
- OBRÓBKA TERMICZNA
- PIECE
- PORCELANA
- SZKŁO
- SZTUĆCE
- ZASTAWA STOŁOWA
- AKCESORIA KUCHENNE
- BAR
- BUFET
- CATERING
- CUKIERNIA
- KAWIARNIA
- KEBAB
- LODZIARNIA
- PIEKARNIA
- PIZZERIA
- ZMYWANIE
-
KATEGORIE
-
BAR
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- BLENDERY BARMAŃSKIE
- CHEMIA DO KOSTKAREK I ZMYWAREK
- FORMY I AKCESORIA DO LODU
- KOSTKARKI DO LODU
- KRUSZARKI DO LODU
- LODÓWKI BAROWE
- ŁUSKARKI DO LODU
- MIKSERY DO KOKTAJLI
- SHAKERY DO KOKTAJLI MLECZNYCH
- STACJA BARMAŃSKA OXYGEN
- SYFONY DO WODY SODOWEJ
- SZCZOTKI I ZMYWARKI DO SZKLANEK
- TERMOSY DO WINA
- URZĄDZENIA DO BITEJ ŚMIETANY
- WIADERKA DO SZAMPANA
- WYCISKARKI DO CYTRUSÓW
-
BUFET
- Bufety sałatkowe
- Deski do serwowania
- Dyspensery
- Dzbanki i karafki
- Kociołki do zupy
- Koszyki do pieczywa
- Lampy grzewcze do ogródków
- Naczynia fingerfood
- Naczynia z melaminy
- Naczynia jednorazowe do przekąsek
- Pojemniki na sztućce
- Pojemniki porcelanowe GN
- Serwowanie przekąsek
- Tace porcelanowe GN
- Naczynia do serwowania z porcelany
- Podgrzewacze
- Przybory do serwowania
- Salaterki półmiski i patery
- Systemy i ekspozytory bufetowe
- Tace do serwowania
- Warniki
- Żeliwne naczynia bufetowe
-
CATERING
- Kociołki do zup
- Kosze transportowe
- Meble cateringowe
- Obrusy
- Pakowarki próżniowe
- Podgrzewacze gastronomiczne
- Pojemniki do żywności
- Pojemniki termoizolacyjne
- PORCELANA CATERINGOWA
- Termosy do żywności
- Termosy i dzbanki do napojów
- Torby i plecaki cateringowe
- Worki do pakowarek próżniowych
- Wózki transportowe
- Zgrzewarki do tacek i matryce
-
CUKIERNIA
- BLACHY I FORMY DO PIECZENIA
- FORMY DO PRALIN
- FOREMKI DO WYCINANIA CIASTA
- FORMY SILIKONOWE DO PIECZENIA
- MASZYNY CUKIERNICZE
- MATY SILIKONOWE DO PIECZENIA
- NOŻE DO PORCJOWANIA CIASTA
- PALNIKI
- PĘDZELKI CUKIERNICZE
- PIECE CUKIERNICZE
- ROLKI DO CIASTA
- RANTY PIEKARNICZO-CUKIERNICZE
- SITA DO PRZESIEWANIA
- SKROBKI DO CIASTA
- SYFONY I AUTOMATY DO BITEJ ŚMIETANY
- SZPATUŁKI CUKIERNICZE
- SZPRYCOWANIE
- TACE CUKIERNICZE
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- WAŁKI DO CIASTA
- WAŁKOWARKI CUKIERNICZE
- WATA CUKROWA
- WITRYNY CHŁODNICZE CUKIERNICZE
- ZNACZNIKI DO CIAST
- KAWIARNIA
- KEBAB
- LODZIARNIA
- PIEKARNIA
-
PIZZERIA
- AKCESORIA DO PIZZY
- BLACHY DO WYPIEKU, RUSZTY, TACE
- DZIELARKI I ZAOKRĄGLARKI
- KOMORY ROZROSTU
- ŁOPATY DO PIZZY
- MIESIARKI DO CIASTA
- PIECE DO PIZZY
- POJEMNIKI NA CIASTO DO PIZZY
- PRASY DO CIASTA DO PIZZY
- SIATKI DO PIZZY
- STOŁY CHŁODNICZE DO PIZZY
- SZCZOTKI DO PIECÓW DO PIZZY
- TALERZE DO PIZZY
- TORBY TERMICZNE DO PIZZY
- WAŁKOWNICE DO CIASTA
- ZASTAWA STOŁOWA
-
AKCESORIA KUCHENNE
- AKCESORIA DO TORTÓW I CIAST
- AKCESORIA DO FRYTOWANIA
- AKCESORIA MASARSKIE
- BLACHY I FORMY DO PIECZENIA
- CEDZAKI
- CHOCHLE
- DESKI DO KROJENIA I SERWOWANIA
- DYSPENSERY DO SOSÓW
- GARNKI PATELNIE RONDLE
- ŁOPATKI, WYBIERAKI DO CIASTA
- MIARKI I SZUFELKI
- MISKI I MISY
- MŁYNKI DO SOLI I PIEPRZU
- NOŻE I AKCESORIA
- PĘSETY
- POJEMNIKI NA PRZYPRAWY
- POJEMNIKI GN
- PRZYBORY KUCHENNE
- RÓZGI
- SITA I SITKA
- SZATKOWNICE RĘCZNE DO WARZYW
- SZPATUŁY I ŁYŻKI
- TABLICE
- TARKI
- TŁUCZKI I MASZYNKI DO MIĘSA
- UBIJAKI I MASZYNKI DO ZIEMNIAKÓW
- WIADRA
- WIDELCE DO MIĘS
- WIRÓWKI DO SAŁATY
-
CHŁODNICTWO
- Chłodziarki do wina
- Chłodziarki i zamrażarki barowe
- Dyspensery wody i lodu
- Komory chłodnicze i akcesoria
- Kostkarki i kruszarki
- Lodówki na napoje
- Łuskarki do lodu
- Nadstawki chłodnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodniczo mroźnicze
- Szafy mroźnicze
- Schładzarki i zamrażarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Witryny chłodnicze
- Witryny mroźnicze
- Wyposażenie lad chłodniczych
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladowe
- KAMIONKA
- MEBLE
- OBRÓBKA
- PORCELANA
- PIECE
- SZKŁO STOŁOWE
- SZTUĆCE
-
ZMYWALNIA I HIGIENA
- Zmywarki
- Akcesoria do higieny
- Baterie
- Chemia do mycia
- Czapki kucharskie
- Filtry do wody
- Kosze na odpady
- Kosze do zmywarek
- Lampy owadobójcze
- Młynki do odpadów
- Polerki do szkła i sztućców
- Rękawice
- Separatory tłuszczu
- Sterylizatory i naświetlacze
- Szczotki do szklanek
- Wózki hotelowe na pranie
- Zmiękczacze uzdatniacze do wody
- DLA GASTRONOMII
-
BAR
Więcej informacji: tel. 698 528 222
Piec konwekcyjno - parowy Nano Max 20 x GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą
- Kurier GLS 0
-
-odległość miedzy prowadnicami- 67 mm
-wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm
-ilość wentylatorów z autorewersem- 4
-moc/napięcie- 28,5 kW/400 V
-waga- 310 kg
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH
NANO MAX:
-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego
powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę
-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
-Gotowanie z użyciem sondy
Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.
Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania
-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.
Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
-Gotowanie metoda Sous Vide
Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty.
Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm
GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:
-Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej.
Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa
-Multi launguage
Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski
-Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.
Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
-WiFi
Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca.
Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury
-Inwerter
Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne.
Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa
-Gotowanie nocne
Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy.
Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej
-Cook & Hold
Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ
- technologia gotowania i utrzymania potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.
Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami
-Proofing
Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu
-Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,
wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
-Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START.
Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry
takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
-Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym.
Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania
-Automatycznie otwierany kominek
Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca.
Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze
Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.
Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy
-NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą
drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
-Automatyczny system myjący
Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO:
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
Natrysk sterowany elektronicznie
- Funkcja PRE-HEATING
- rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej
niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie
potrawy. Można zapisać ją w programie
- Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie
innej sondy
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie
temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii
elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,
szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia
czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Podłączenie do sieci wodnej: 3" gwint zewnętrzny, maksymalna
temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
zmiękczona maksymalnie do 5°f
-
Produkty podobne