Piec konwekcyjno-parowy 11xGN 1/1 Millennial Black Mask Gastro gazowy, nr kat. MKF1111GBM z panelem dotykowym sterowany elektronicznie, 230V, moc: 700W, moc gazowa: 17500kW, wymiary: 730x849x1231 mm Tecnoeka. Grupa pieców Black Mask Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1.Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Gastro to nowoczesne i wydajne urządzenie do profesjonalnej kuchni. Wyróżnia się czarnym, 7‑calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi urządzenia. Regulacja temperatury w zakresie 30-260°C, możliwość zapisania 100 programów.
DOSTĘPNOŚĆ:
0
szt.
Wpisz swój e-mail
Cena:32660.04Cena przed promocją:45361.17
-28%
Cena:32660.04Cena przed promocją:45361.17
-28%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
45361.1745361.17
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych Millennial Black Mask wyróżnia się czarnym, 7-calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
Grupa pieców Black Mask Gastro dla gastronomii są wyposażone z mniejszą komorę pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1.
Piece Millenial Black Mask są dostępne w wersji elektrycznej i gazowej.
Multi Level: Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa 1-punktowa sonda. Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Automatyczny system myjący: Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody.
Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy.
Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
Cool Down: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze.
HACCP: Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania.
Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu.
Holding Cabinet: Piec może pełnić role szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków. Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
Trzy prędkości wentylatorów: Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB.
Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy.
Książka kucharska na 100 receptur, każda z możliwością ustawienia 10 kolejno następujących po sobie kroków3 prędkości wentylatora: maks. 2800 obr./min, min. 1500 obr./min
Moc wentylatora: normalna, półstatyczna, ½ mocy
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T10-stopniowa regulacja zaparowania pieca
Regulacja temperatury w zakresie 30°C÷270°C dla pieców elektrycznych oraz 30°C÷260°C dla pieców gazowych Ustawianie czasu pracy do 11 h 59 min lub praca ciągła non stop
Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180˚ zapobiegająca oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
Drzwi z zawiasem po prawej stronie (Możliwość zamówienia pieca z zawiasami po lewej stronie – opcja za dopłatą, realizowana wyłącznie w fabryce. Brak późniejszej możliwości zmiany drzwi.
Wygodne otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwiające jej czyszczenieUszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany bez konieczności wzywania serwisu
Izolowana obudowa pieca – oszczędność energii elektrycznej, większe bezpieczeństwo personelu kuchni
Rynienka pod drzwiami zapobiegająca kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze – sucha podłoga pod i przed piecem to gwarancja bezpieczeństwa pracy personelu
Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca
Obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej
Współczynnik szczelności: IPX 4 – wersje elektryczne, oraz IPX3 – wersje gazowe
Regulowane nóżki umożliwiające idealne wypoziomowanie pieca niezbędne do właściwej pracy urządzenia
Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
Piece gazowe:
Przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)
Dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan
Podłączenie do gazu: 1/2”.
Piece Millenial Black Mask i ich opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™ - to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ - nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
Dane techniczne pieca:
Marka: Tecnoeka
Seria: Millennial Black Mask Gastro
Komory pieca: 1
Minutnik: 12
Zakres temperatury do / temperatura maksymalna °C: 30-260
Materiały: Podwójne szkło szyby, Stal nierdzewna 18/0
Materiał wnętrza: Stal nierdzewna 18/10
Panel sterowania: Cyfrowy
Długość przewodu mm: 1600
Stopień ochrony IP: IPX3
Obsługiwany standard: USB
Element grzewczy: Palnik gazowy
Stopniowanie: 10
Typ gazu: Gaz naturalny
Napięcie: 230
Moc wejściowa W: 700
Moc gazowa kW: 17500
Ilość wentylatorów z a utorewersem: 3
Długość mm: 730
Szerokość mm: 849
Wysokość mm: 1231
Dopasowane rozmiary: GN 1/1
Maksymalna liczba tac: 11
Odległość pomiędzy tacami mm: 68
Wymagana instalacja przez elektryka: Nie
Sonda: Nie
Podłączenie do wody: Tak
Programowalny: Tak
Zabezpieczenie: Zabezpieczenie przed przegrzaniem, wodoodporność
Waga kg: 141
Parametry:
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Podmiotem odpowiedzialnym za produkt jest: Hendi Polska Sp. z o.o. ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo Mail: witaj@hendi.com Infolinia: +48 61 658 70 00 Ul. Firmowa 12 Robakowo, 62-023 Gądki, NIP: 7792270344
BDO: 000008971
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.