sklep@atom-market.pl  tel. 698 528 222
Darmowa dostawa już od 600 zł !!!  Zakupy na raty od 300 zł!

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 6x600x400 GAZOWY PIEKARNICZO-CUKIERNICZY ELEKTRYCZNY MILLENNIAL BLACK MASK BAKERY ELEKTRONICZNY TECNOEKA

Symbol: MKF664GBM

Gazowy piec konwekcyjno-parowy 6x600x400 Millennial Black Mask Bakery, nr kat. MKF664GBM, sterowany elektronicznie z panelem dotykowym, 230V, moc elektryczna: 500W, moc gazowa: 13,5kW, wymiary: 850x1035x951 mm, Tecnoeka. Piece Smart Bakery są przystosowane do wypieku na blachach 600x400 w piekarnictwie i cukiernictwie. Piec Black Mask Bakery piekarniczo-cukierniczy to nowoczesne i wydajne urządzenia do profesjonalnej kuchni. Wyróżnia się czarnym, 7‑calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi urządzenia. Regulacja temperatury w zakresie 30-260°C, możliwość zapisania 100 programów.

DOSTĘPNOŚĆ: 1 szt.
26806.93 35742.57 -25%
26806.93 35742.57 -25%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
25019.8 25019.8
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Pasuje do:
szt.
Informacja o produkcie: 698 528 222 Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.
Wysyłka w ciągu:: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier GLS 0

Gazowy piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Bakery MKF664GBM, 6x600x400 mm sterowany elektronicznie, 230V, moc elektryczna: 500W, moc gazowa: 13,5kW, 850x1035x951 mm, Tecnoeka

Cechy i funkcje pieca Millennial Black Mask Bakery:

  • Millenial Black Mask Bakery to seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych przeznaczonych dla piekarni i cukierni, które są wyposażone w prowadnice do blach 600x400 mm.
  • Nazwa nie jest przypadkowa - czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
  • Piece występują w 4 wielkościach, w wersjach elektrycznej i gazowej, umożliwiają przygotowanie od 72 do 480 posiłków dziennie.
  • Te piece posiadają elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania, który umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania.
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • 1-punktowa sonda: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazana temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
  • Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
  • Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
  • HACCP: Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
  • Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet: Piec może pełnić role szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy: Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min. Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodna temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca az do 24 godzin - przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy.
  • Ustawienie czasu pracy do 11h 59 min lub praca ciągła.
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny.
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi - blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Piece gazowe:

  • Przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)
  • Dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan 
  • Podłączenie do gazu: 1/2”.

Piece Millennial Black Mask posiadają dwa opatentowane rozwiązania:

  • Airflowlogic™ - to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
  • Humilogic™ - nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody

Dane techniczne:

  • Marka: Tecnoeka
  • Seria: Millennial Black Mask Bakery
  • Produkt: Piec konwekcyjno-parowy gazowy
  • Rodzaj piekarnika: Gazowy
  • Panel sterowania: Cyfrowy
  • Materiały: Podwójne szkło szyby, Stal nierdzewna
  • Materiał wnętrza: Stal nierdzewna 18/10
  • Zabezpieczenie: Zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • Zabezpieczenie przelicznikowe: 16A
  • Komory pieca: 1
  • Jednostka czasu: Godziny
  • Minutnik: 12
  • Zakres temperatur °C: 30-260
  • Obsługiwany standard: USB
  • Długość przewodu mm: 1600
  • Jednostka temperatury: Celsjusz
  • Stopień ochrony IP: IPX3
  • Element grzewczy: Palnik gazowy
  • Typ gazu: Gaz naturalny
  • Jednostka stopniowania: °C
  • Stopniowanie: 10
  • Napięcie V: 230
  • Moc wejściowa W: 500
  • Moc gazowa kW: 13.5
  • Ilość wentylatorów: 2
  • Długość mm: 850
  • Szerokość mm: 1035
  • Wysokość mm: 951
  • Długość wewnętrzna mm: 710
  • Szerokość wewnętrzna mm: 551
  • Wysokość wewnętrzna mm: 575
  • Odległość pomiędzy tacami mm: 80
  • Maksymalna pojemność: 6
  • Jednostka pojemności: Tace
  • Wymagana instalacja przez elektryka: Nie
  • Programowalny: Tak
  • Waga netto: 123 kg.
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Podmiotem odpowiedzialnym za produkt jest:
Hendi Polska Sp. z o.o.
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo
Mail: witaj@hendi.com
Infolinia: +48 61 658 70 00
Ul. Firmowa 12 
Robakowo, 62-023 Gądki,
NIP: 7792270344

BDO: 000008971

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
e-mail: ZAPYTAJ O PRODUKT LUB CZAS DOSTAWY
Podpis:
E-mail:
e-mail: ZAPYTAJ O PRODUKT LUB CZAS DOSTAWY: