• Kategorie
  • Szafa do sezonowania Klima Aging SYSTEM | ZERNIKE | KAS900PVB

Symbol: KAS900PVB
Produkt na zamówienie
Zapytaj o termin dostawy tel. 698 528 222
61389.30 -21% 48497.55
61389.30 -21% 48497.55
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
49910 61389.3
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier GLS 0
Dostępność 0 szt.
Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.
Opatentowany system OxygenKLIMA, zapewnia odpowiednie i planowane natlenienie produktu, które zabija mikroorganizmy i pleśnie. Tylko szafy do sezonowania KLIMA mają tego rodzaju konfigurowalny system dezynfekcji i dezodoryzacji. Częstotliwość dezynfekcji komory jest uzależniona od wybranego programu, średnio odbywa się ona w częstotliwości co 3 godziny i trwa 6 minut. Ogranicza i kontroluje obecność bakterii i pleśni Eliminuje nieprzyjemny zapach, mięso można sezonować do 2 miesięcy Powietrze pobierane jest z zewnątrz i wprowadzane jako czysty tlen do komory w kontrolowany i dozowany sposób Dezynfekcja bez użycia chemikaliów, nawet trudno dostępnych części, takich jak wewnętrzne kanały wentylacyjne i elementy agregatu chłodniczego Zapobiega rozwojowi pleśni i bakterii pomiędzy kawałkami mięsa które zostały włożone w różnym odstępie czasu. W rzeczywistości świeże mięso ma więcej wilgoci (jedna z głównych przyczyn wzrostu bakterii) i może zanieczyścić kawałki, które były najdłużej sezonowane.   Szafy do sezonowania mięsa lub sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację oraz idealny mikroklimat: Unikalny i opatentowany system wentylacji „V-O" jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej innowacyjną technologię sezonowania na rynku Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednolite dojrzewanie całego produktu. Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory oraz stworzyć idealny mikroklimat Nie ma potrzeby okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy oraz zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory W szafach zastosowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii  Opis: profesjonalne szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów posiadają również specjalnie oznaczone programy, które idealnie sprawdzą się do produktów wegańskich siedmiocalowy ekran dotykowy z ikonami  tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C ekologiczny czynnik chłodniczy R290 chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane) równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić proces dojrzewania wszystkich produktów opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę możliwość ustawiania prędkości wentylatora przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce regulowana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C doskonała izolacja termiczna funkcja centrum testowego możliwość dokupienia systemu "OxigenKlima" do wybranych modeli sonda do pomiaru wilgotności i temperatury wejście USB i microUSB  rejestrator danych dla HACCP wewnętrzne oświetlenie LED regulowane półki w zestawie intuicyjny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwala łatwo dostosować i zapisać każdy przepis, oraz kontrolować proces dojrzewania możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw do sezonowania salami) sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego rodzaju (sery/salami) szkolenie z obsługi gratis W zestawie KLIMA AGING SYSTEM 900: 4M90KIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic (ser) 3A90KIT SA - 3 półki z 48 ząbkami + 3 pary prowadnic (salami)   Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne [mm]: 920x800x2115 moc [kW]: 1,05 zasilanie [V]: 230 pojemność min/max [kg]*: 50/80 ilość drzwi [szt]: 1 waga [kg]: 160  *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia   Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia