Elektryczny piec konwekcyjno-parowy 20xGN 1/1 Millennial Touch Screen Gastro z ekranem dotykowym sterowany elektronicznie, nr kat. MKF2011TS, z bezpośrednim natryskiem, sterowany elektronicznie, napięcie: 400V, moc: 31000W, 930x1035x1900 mm, marki Tecnoeka. Millenial Touch Screen Smart Gastro to najnowocześniejsze z całej serii Millennial piece dla gastronomii, posiadają elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umozliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C, posiada system Airflowlogic™, Humilogic™ i Drylogic™. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania, menu sterowania zapisywane w 42 językach, m.in. po polsku i po angielsku.
DOSTĘPNOŚĆ:
2
szt.
Cena:49246.92Cena przed promocją:68694.27
-28%
Cena:49246.92Cena przed promocją:68694.27
-28%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
44086.7344086.73
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Kolor/Wzór
szt.
Informacja o produkcie: 698 528 222
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu:: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
Kurier GLS0
Więcej o produkcie
Ilość wentylatorów z autorewersem:
4
moc/napięcie:
31 kW/400 V
Odległość między prowadnicami:
66 mm
wymiary zewnętrzne:
930x970x(H)1900 mm
Kod kreskowy:
EAN:
8059174314590
Elektryczny piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro, nr kat. MKF2011TS, z bezpośrednim natryskiem, 20xGN 1/1 sterowany elektronicznie, 400V, moc: 31000W, 930x1035x1900 mm Tecnoeka
Praktyczne funkcje pieca Millenial Touch Screen Gastro
Millennial Touch Screnn Gastro to najnowocześniejsze z całej serii Millennial piece dla gastronomii, wyposażone w elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor), który umozliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania.
Menu sterowania zapisywane jest w 42 jezykach, m.in. w polskim.
Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
Multilevel cooking: umożliwia jednoczesne przygotowanie różnych potraw, wymagających takich samych warunków: temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej — proces można rozpocząć w tym samym momencie (piec sam sygnalizuje, kiedy należy wyjąć z komory gotową potrawę)
Cooldown: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze.
HACCP: umożliwia pobranie parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
Opóźniony start pieca: aż o 24 godzin — funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub potrawy przed przyjściem personelu do pracy
Automatyczny system myjący: Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, normalny, instensywny, płukanie Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody.
Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy.
Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania.
Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu.
Holding Cabinet: Piec może pełnić role szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków.
Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci.
5 prędkości wentylatorów: regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB.
Mozliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
Bezpieczne drzwi - blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
Drzwi z zawiasem po prawej
Łatwe otwieranie wewnetrznej szyby drzwi
Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca.Obudowa w całości ze stali nierdzewnej.