• Kategorie
  • PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 16x600x400 mm PIEKARNICZO-CUKIERNICZY WÓZEK I SYSTEM MYJĄCY 34,7 kW MYCHEF BAKE MAX MASTER 16E

Symbol: BAKE MAX MASTER 16E

Elektryczny piec konwekcyjno-parowy 16x600x400 mm, nr kat. BAKE MAX MASTER 16E, zasilanie: 400V, moc: 34,7kW, wymiary pieca: 893x1018x1923 mm Mychef. Odległośc między prowadnicami 85mm, zakres temperatur 30 - 260 °C, posiada 3 tryby gotowania: konwekcja 30 °C do 260 °C / tryb mieszany: konwekcja + para 30 °C do 260 °C / para wodna nasycona 30 °C do 130 °C. Piec Mychef Bake Max Master 16E to idealne rozwiązanie dla piekarni, cukierni i zakładów produkcyjnych.

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE czas realizacji 7-14 dni
Produkt na zamówienie
Zapytaj o termin dostawy tel. 698 528 222
93652.20 -21% 73985.24
93652.20 -21% 73985.24
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
76140 93652.2
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier GLS 0
Dostępność 0 szt.
Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.

Elektryczny piec konwekcyjno-parowy 16x600x400 mm BAKE MAX MASTER 16E, 400V, moc: 34,7kW, wymiary pieca: 893x1018x1923 mm Mychef

Szkolenie z obsługi pieca gratis

Cechy pieca Mychef Bake Master 16E:

  • 3 tryby gotowania: Konwekcja (od 30oC do 260oC) / Mieszany: konwekcja + para (od 30oC do 260oC) /para wodna nasycona (od 30oC
  • do 130oC)
  • SmartWind. Szybsze, w pełni równomierne gotowanie dzięki inteligentnemu systemowi który reguluje kierunek obrotów wentylatorów i ich prędkość: 4 prędkości
  • MultiSteam. Opatentowana technologia podwójnego wtrysku pary
  • DryOut Plus. Aktywne usuwanie wilgoci z komory za pomocą technologii niskociśnieniowej. Technologia zapewniająca chrupiące, złociste, ultraszybkie i doskonałe rezultaty
  • MyCare. Automatyczny, inteligentny system czyszczący
  • System szybkiego schładzania Cooldown – pozwala na szybkie i bezpieczne czyszczenie z systemem MyCare
  • Automatyczne pre-heating. Ultraszybkie nagrzewanie wstępne
  • Programy + Fazy gotowania w każdym programie: 40 + 3
  • 7 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów 
  • Sonda wewnętrzna jednopunktowa
  • Manualna regeneracja
  • Proste w czyszczeniu prowadnice typu L
  • Wyświetlacz LED
  • Wizualny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania
  • Oświetlenie LED. Minimalne zużycie i maksymalny czas działania
  • Niskoemisyjne, drzwi z potrójną szybą, mocowane na zawiasach i umożliwiające łatwe czyszczenie
  • Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami (odpływ przez zintegrowany syfon)
  • Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną
  • Chłodzenie odpływu. Chłodzi wodę odpływającą, zapobiegając ewentualnym uszkodzeniom rur
  • Stopień ochrony IPX5
  • Wózek z prowadnicami 600x400. Pojemność 16 tac 600x400 i odległość między prowadnicami 85 mm, wykonany
    ze stali nierdzewnej AISI 316L

Wyposażenie dodatkowe:

  • MYCHA397 - zestaw przyłączy do wody i odpływu - akcesoria do szybkiego i łatwego podłączenia dopływu i odpływu wody zawiera w zestawie 5 tabletek CleanDuo
  • MYCHA385 - zestaw UltraVioletSteam: całkowicie czysta, wysterylizowana i wolna od patogenów para dzięki opatentowanej technologii promieniowania ultrafioletowego

Dane techniczne:

  • Wymiary [mm]: 893x1018x1923
  • Moc [kW]: 34,7
  • Zasilanie [V]: 400
  • Pojemność: 16x600x400
  • Waga [kg]: 311
  • Odległość między prowadnicami [mm]: 85
  • Zakres temperatury [°C]: 30 - 260
  • Zalecana dzienna ilość wypiekanych bagietek (gramatura 250 g, długość 54 cm): 240
  • Zalecana dzienna ilość wypiekanych rogalików (gramatura 85 g, średnica 10 cm): 300

Gwarancja wynosi 12 miesięcy. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest rejestracja urządzenia na stronie producenta: https://mychef.distform.com/en/warranty-activation/

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia

Doskonałe rezultaty gotowania

MultiSteam

Innowacyjna, opatentowana technologia wprowadzania podwójnej pary, 5 razy szybsza niż w tradycyjnych systemach (bojler lub natrysk bezpośredni) dzięki wstępnemu podgrzewaniu wody. Szybsza i gęstsza para, zapewniająca równomierne gotowanie

TSC (Kontrola stabilności termicznej)

Jedyny taki opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze z minimalnymi odchyleniami (± 0,2 °C) (opcja)

DryOut Plus

Umożliwia aktywne usuwanie wilgoci z komory w celu uzyskania bardziej chrupiącej tekstury dzięki unikalnej technologii niskociśnieniowej. Chrupiące, złociste, bardzo szybkie i doskonałe rezultaty

Większy komfort użytkowania

Sous-vide, jedno- i wielopunktowe sondy z magnetycznym złączem plug & play lub wewnętrzną sondą jednopunktową lub sondą wielopunktową

Dzięki nowemu złączu magnetycznemu podłączenie sondy jeszcze nigdy nie było tak szybkie i łatwe

Zintegrowana rynienka ociekowa

Rynienka ociekowa podłączona do odpływu. Rynienka została również wyposażona w filtr który zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia, które mogłyby spowodować jego zatkanie

Wbudowane oświetlenie LED

Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy

Większa skuteczność i wydajność

Wysokiej jakości izolacja termiczna

Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii

Szkło niskoemisyjne

Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze

Najnowocześniejsza, wysokowydajna technologia nawiewu SmartWind

Szybsze i bardziej równomierne gotowanie dzięki termodynamicznej konstrukcji wentylatora w połączeniu z z inteligentnym zarządzaniem prędkością i kierunkiem obrotów

MyCare – mycie automatyczne

Opatentowany inteligentny automatyczny system myjący. Usuwa wszelkie zabrudzenia z komory pieca. Piec wykrywa stopień zabrudzenia i proponuje najbardziej odpowiedni program

Większa ochrona żywności

UltraVioletSteam

Ta opatentowana technologia może wytwarzać absolutnie czystą, wysterylizowaną parę, która jest wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach, dzięki systemowi promieniowania ultrafioletowego (opcja)

Jedyny w 100% sterylny piec

Dzięki połączeniu opatentowanych technologii UltraVioletSteam i systemu samoczyszczenia MyCare komora pieca będzie w 100% sterylna, czysta i wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach

Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych

Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia