• Kategorie
  • PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 10xGN 1/1 BLACK MASK GASTRO COMPACT ELEKTRYCZNY STEROWANY ELEKTRONICZNIE TECNOEKA

Symbol: MKF1011CBM

Piec gastronomiczny konwekcyjno-parowy 10xGN 1/1 Millennial Black Mask Gastro Compact nr kat. MKF1011CBM elektryczny z panelem dotykowym sterowany elektronicznie, zasilanie: 400V, moc: 15400W, wymiary pieca: 500x930x970 mm, Tecnoeka. Black Mask Gastro Compact to seria pieców o szerokości 500 mm dla małych przestrzeni lub jako dodatkowy piec w kuchni. To nowoczesne urządzenia z czarnym, 7‑calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi urządzenia. Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C, możliwość zapisania 100 programów. Wydajność 150-200 dań na dzień.

Pasuje do:
Produkt na zamówienie
Zapytaj o termin dostawy tel. 698 528 222
28854.57 -21% 22722.97
28854.57 -21% 22722.97
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
19623.46 24136.85
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier GLS 0
Dostępność 0 szt.
Zadzwonić w sprawie produktu? Zostaw proszę telefon.

Piec gastronomiczny konwekcyjno-parowy 10xGN 1/1 Millennial Black Mask Gastro Compact MKF1011CBM elektryczny z panelem dotykowym sterowany elektronicznie, 400V, moc: 15400W, wymiary: 500x930x970 mm, Tecnoeka.

Cechy i funkcje pieca Millennial Black Mask Compact:

  • Millenial Black Mask Gastro Compact to seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych przeznaczonych dla gastronomii, gdzie przestrzeń jest ograniczona, ich szerokośc wynosi 500 mm.
  • Są wyposażone w prowadnice GN.
  • Nazwa nie jest przypadkowa - czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
  • Piece występują w 3 wielkościach w wersji elektrycznej, umożliwiają przygotowanie od 54 do 200 posiłków dziennie.
  • Te piece posiadają elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania, który umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania.
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • 1-punktowa sonda: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazana temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
  • Pre-Heating: Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
  • Holding: Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down: Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
  • HACCP: Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
  • Proofer: Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet: Piec może pełnić role szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Port USB: Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy: Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min. Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodna temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy: Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca az do 24 godzin - przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy.
  • Ustawienie czasu pracy do 11h 59 min lub praca ciągła.
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny.
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi - blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Piece Millennial Black Mask posiadają dwa opatentowane rozwiązania:

  • Airflowlogic™ - to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
  • Humilogic™ - nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody

Dane techniczne:

  • Producent: Tecnoeka
  • Seria: Millennial Black Mask Gastro Compact
  • Materiały: Podwójne szkło szyby, Stal nierdzewna 18/0
  • Materiał wnętrza: Stal nierdzewna 18/10
  • Zakres temperatur °C: 30-270
  • Panel sterowania: Cyfrowy
  • Obsługiwany standard: USB
  • Minutnik: 12
  • Jednostka temperatury: Celsjusz
  • Stopień ochrony IP: IPX4
  • Element grzewczy: Grzałka
  • Stopniowanie: 10
  • Komory pieca: 1
  • Napięcie V: 400
  • Moc wejściowa W: 15400
  • Ilość wentylatorów: 1
  • Długość mm: 500
  • Szerokość mm: 930
  • Wysokość mm: 970
  • Długość wewnętrzna mm: 380
  • Szerokość wewnętrzna mm: 540
  • Wysokość wewnętrzna mm: 711
  • Dopasowane rozmiary: GN 1/1
  • Maksymalna liczba tac: 10
  • Odległość pomiędzy tacami mm: 68
  • Akcesoria w zestawie: System myjący
  • Zabezpieczenie: Zabezpieczenie przed przegrzaniem, wodoodporność
  • Waga kg: 95,2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia