Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
sklep@atom-market.pl tel. 698 528 222
Darmowa dostawa już od 600 zł !!! Zakupy na raty od 300 zł!
- CHŁODNICTWO
- KAMIONKA
- MEBLE
- OBRÓBKA MECHANICZNA
- OBRÓBKA TERMICZNA
- PIECE
- PORCELANA
- SZKŁO
- SZTUĆCE
- ZASTAWA STOŁOWA
- AKCESORIA KUCHENNE
- BAR
- BUFET
- CATERING
- CUKIERNIA
- KAWIARNIA
- KEBAB
- LODZIARNIA
- PIEKARNIA
- PIZZERIA
- ZMYWANIE
-
KATEGORIE
-
BAR
- Akcesoria barmańskie
- Blendery barowe
- Chemia do kostkarek
- Formy i akcesoria do lodu
- Kostkarki do lodu
- Kruszarki do lodu
- Lodówki barowe
- Łuskarki do lodu
- Miksery do koktajli
- Shakery do koktajli mlecznych
- Stacja barmańska OXYGEN
- Syfony do wody sodowej
- Szczotki i zmywaki do szklanek
- Termosy do wina
- Urządzenia do bitej śmietany
- Wiaderka do szampana
- Wyciskarki do cytrusów
- Zasobniki do kostkarek
-
BUFET
- Bufety sałatkowe
- Deski do serwowania
- Dyspensery
- Dzbanki i karafki
- Kociołki do zupy
- Koszyki do pieczywa
- Lampy grzewcze do ogródków
- Naczynia fingerfood
- Naczynia z melaminy
- Naczynia jednorazowe do przekąsek
- Pojemniki na sztućce
- Pojemniki porcelanowe GN
- Serwowanie przekąsek
- Tace porcelanowe GN
- Naczynia do serwowania z porcelany
- Podgrzewacze
- Przybory do serwowania
- Salaterki półmiski i patery
- Systemy i ekspozytory bufetowe
- Tace do serwowania
- Warniki
- Żeliwne naczynia bufetowe
-
CATERING
- Kociołki do zup
- Kosze transportowe
- Meble cateringowe
- Obrusy
- Pakowarki próżniowe
- Podgrzewacze gastronomiczne
- Pojemniki do żywności
- Pojemniki termoizolacyjne
- Porcelana cateringowa
- Termosy do żywności
- Termosy i dzbanki do napojów
- Torby i plecaki cateringowe
- Worki do pakowarek próżniowych
- Wózki transportowe
- Zgrzewarki do tacek i matryce
-
CUKIERNIA
- Akcesoria do tortów i ciast
- Blachy i formy do pieczenia
- Formy do pralin
- Foremki do wycinania ciasta
- Formy silikonowe do pieczenia
- Maszyny cukiernicze
- Maty silikonowe do pieczenia
- Noże do porcjowania ciasta
- Palniki cukiernicze
- Pędzelki cukiernicze
- Piece cukiernicze
- Rolki do ciasta
- Ranty cukiernicze
- Sita do przesiewania
- Skrobki do tortu i ciasta
- Syfony i automaty do bitej śmietany
- Szpatułki cukiernicze
- Szprycowanie
- Tace cukiernicze
- Urządzenia do czekolady
- Wałki do ciasta
- Wałkowarki cukiernicze
- Wata cukrowa
- Witryny chłodnicze cukiernicze
- Znaczniki do ciast
- KAWIARNIA
- KEBAB
- LODZIARNIA
-
PIEKARNIA
- Bagieciarki
- Formy i blachy do pieczenia
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Krajalnice do pieczywa
- Miesiarki ugniatające i spiralne
- Miksery planetarne
- Miksery dwuramienne
- Piece piekarnicze
- Ruszty do pieców i piekarników
- Ranty piekarnicze
- Sita do przesiewania mąki
- Sita chińskie stożkowe
- Wałkowarki piekarnicze
-
PIZZERIA
- Akcesoria do pizzy
- Blachy do pizzy
- Dzielarki i zaokrąglarki
- Garowniki komory rozrostu
- Łopaty do pizzy
- Miesiarki spiralne
- Piece do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Prasy do ciasta na pizzę
- Siatki do pizzy
- Stoły chłodnicze do pizzy
- Szczotki do pieców do pizzy
- Talerze do pizzy
- Termiczne torby na pizzę
- Wałkownice do ciasta
- ZASTAWA STOŁOWA
-
AKCESORIA KUCHENNE
- Akcesoria do frytowania
- Akcesoria masarskie
- Blachy i formy do pieczenia ciast
- Cedzaki
- Chochle
- Deski do krojenia i serwowania
- Dyspensery do sosów
- Garnki patelnie i rondle
- Łopatki i wybieraki do ciasta
- Miarki kuchenne i szufelki
- Miski i misy kuchenne
- Młynki do soli i pieprzu
- Noże i akcesoria
- Pęsety gastronomiczne
- Pojemniki na przyprawy
- Pojemniki GN
- Przybory kuchenne
- Rózgi kuchenne
- Sita i sitka
- Szatkownice ręczne do warzyw
- Szpatuły i łyżki
- Tablice
- Tarki
- Tłuczki i maszynki do mięsa
- Maszynki do ziemniaków i ubijaki
- Wiadra
- Widelce do mięs
- Wirówki do sałaty
-
CHŁODNICTWO
- Chłodziarki do wina
- Chłodziarki i zamrażarki barowe
- Dyspensery wody i lodu
- Komory chłodnicze i akcesoria
- Kostkarki i kruszarki
- Lodówki na napoje
- Łuskarki do lodu
- Nadstawki chłodnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodniczo mroźnicze
- Szafy mroźnicze
- Schładzarki i zamrażarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Witryny chłodnicze
- Witryny mroźnicze
- Wyposażenie lad chłodniczych
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladowe
- KAMIONKA
- MEBLE
- OBRÓBKA
- PORCELANA
- PIECE
- SZKŁO STOŁOWE
- SZTUĆCE
-
ZMYWALNIA I HIGIENA
- Zmywarki
- Akcesoria do higieny
- Baterie
- Chemia do mycia
- Czapki kucharskie
- Filtry do wody
- Kosze na odpady
- Kosze do zmywarek
- Lampy owadobójcze
- Młynki do odpadów
- Polerki do szkła i sztućców
- Rękawice
- Separatory tłuszczu
- Sterylizatory i naświetlacze
- Szczotki do szklanek
- Wózki hotelowe na pranie
- Zmiękczacze uzdatniacze do wody
- DLA GASTRONOMII
-
BAR
Mikser gastronomiczny
Liczba produktów: 154Nowoczesna gastronomia wymaga doskonałych narzędzi, które umożliwią przygotowanie potraw na najwyższym poziomie. Jednym z takich urządzeń, absolutnie niezbędnym w każdej profesjonalnej kuchni, jest mikser gastronomiczny. To zaawansowane technologicznie urządzenie pozwala na efektywne mieszanie, ubijanie i zagniatanie różnorodnych składników, co przekłada się na szybkość i jakość pracy kulinarnej.
Rodzaje mikserów gastronomicznych
Miksery gastronomiczne można podzielić na kilka kategorii w zależności od ich funkcji oraz konstrukcji:
- Miksery planetarne: miksery planetarne są najbardziej uniwersalnymi modelami stosowanymi w branży gastronomicznej. Ich główną cechą jest ruch mieszadła przypominający ruch planet – stąd nazwa. Mieszadło obraca się wokół własnej osi oraz wokół misy, co gwarantuje równomierne mieszanie składników.
- Miksery ręczne (zanurzeniowe): To wielozadaniowe miksery z ramionami o różnej długości i spełniającymi różne funkcje: miksowanie, homogenizowanie, rozdrabnianie. Inną nazwą tego typu miksera jest blender kuchenny. Zasadą ich działania jest zanurzenie ramienia miksującego w miksowanej cieczy.
- Miksery spiralne: Inna nazwa takiego miksera to miesiarka spiralna specjalizuje się przede wszystkim w wyrabianiu ciasta chlebowego i pizzy. Dzięki unikalnemu mechanizmowi spiralnemu są w stanie wypracować idealną konsystencję ciasta bez nadmiernego nagrzewania go.
- Miksery kielichowe (blender bary): Są to kielichowe blendery służące mieszaniu koktajli, rozdrabnianiu owoców i cząstek stałych, kruszeniu lodu oraz przygotowaniu smoothie, musów i kremów.
- Roboty wielofunkcyjne: To połączenie kilku urządzeń kuchennych w jednym kompaktowym korpusie – mogą one mieszać ciasta, siekać warzywa czy blendować smoothie, mogą szatkować i pełnić funkcję kutra gastronomicznego.
Konstrukcja i materiały wykonania mikserów
Profesjonalne miksery gastronomiczne charakteryzują się solidną konstrukcją wykonaną z wysokiej jakości materiałów odpornych na intensywne użytkowanie:
- Korpusy wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej lub aluminium anodowanego oraz tworzyw bardzo trwałych, co zapewnia łatwość czyszczenia.
- Miski do miksowania dostępne są zazwyczaj ze stali nierdzewnej o dużej pojemności (nawet do 80 litrów), co pozwala na jednoczesne przygotowywanie większych partii produktów.
- Mieszadła również wykonane są ze stali nierdzewnej lub tworzyw sztucznych wysokiej jakości odpornych na uszkodzenia mechaniczne.
Funkcje techniczne i zadania dla mikserów
Oprócz podstawowych funkcji miksowania nowoczesne miksery oferują szereg dodatkowych opcji usprawniających pracę:
- Regulacja prędkości: Większość modeli posiada płynną regulację prędkości obrotowej, umożliwiając dostosowanie tempa pracy do konkretnych potrzeb – od delikatnego mieszania lekkich mas po szybkie ubijanie śmietany.
- Timer i automatyczne wyłączanie: Zaawansowane modele wyposażone są w czasomierz oraz opcję automatycznego wyłączania po upływie określonego czasu pracy – idealne rozwiązanie dla precyzyjnych przepisów wymagających ścisłej kontroli czasu miksowania.
- System chłodzenia silnika: Aby zapobiec przegrzewaniu podczas długotrwałej eksploatacji, wiele mikserów posiada systemy chłodzenia silnika zwiększające bezpieczeństwo użytkowania oraz żywotność urządzenia.
- Bezpieczeństwo użytkowania: Wbudowane zabezpieczenia przed uruchomieniem przy otwartej misie czy blokady zapobiegające przypadkowemu uruchomieniu to standardowe elementy chroniące operatora przed potencjalnymi urazami.
- Łatwość montażu akcesoriów: Profesjonalne miksy mają prosty system wymiany końcówek roboczych umożliwiający szybką zmianę funkcji urządzenia bez konieczności użycia dodatkowych narzędzi.
Wielofunkcyjność mikserów i uniwersalne zastosowanie przy mieszaniu
Inwestycja w wysokiej klasy sprzęt taki jak profesjonalny mikser gastronomiczny to krok ku lepszej organizacji pracy kuchennej zwiększeniu efektywności zespołu oraz podniesieniu jakości serwowanych potraw Niezależnie od specyfiki działalności restauracyjno cateringowej odpowiednio dobrany model stanie się fundamentem każdego sukcesu kulinarnego
-
Promocje